5.2 Tabblad Eigenschappen

Stap 1: Bepaal of deelnemers mogen terugkeren naar vorige vragen

Als u kiest voor de optie "Mogelijk via klikken op vraagnummers bovenaan (niet voor reeksen met beslissingsboom)", dan kunnen de deelnemers via de navigatieknoppen in de hoofding terugkeren naar een eerdere vraag om eventueel hun antwoord nog aan te passen. Deze optie is echter niet relevant bij vragenreeksen met een beslissingsboom (omdat de gegeven antwoorden hierbij bepaalden naar welke vraag moet gesprongen worden). 

Als u kiest voor de optie "Enkel bij gebruik van revisies (herbeginnen na volledig doorlopen); aantal mogelijke revisies: #", dan kunnen de deelnemers de volledige taak een vastgelegd aantal keer opnieuw doorlopen.

  • Als u kiest voor 0 revisies, dan kan de deelnemer niet terugkeren naar zijn antwoorden.
  • Als u kiest voor 1 of meer revisies, dan krijgt de deelnemer na het beantwoorden van de laatste vraag de keuze om al zijn antwoorden nogmaals te controleren ("Antwoorden controleren") tot hij beslist om deze taak definitief af te sluiten ("Afsluiten en rapport bekijken").

Als de deelnemer kiest voor "Antwoorden controleren", dan springt hij opnieuw naar vraag 1.

Verwar revisies niet met het taaktype "Zelftest"! Revisies slaan alleen op de mogelijkheid om uw antwoorden op alle vragen binnen de taak meermaals te controleren totdat u deze taak afsluit. Bij een zelftest kan de taak zelf onbeperkt opnieuw worden gestart. Bij een normale taak (ingesteld met een onbeperkt aantal revisies) kan de deelnemer dan wel weer steeds opnieuw zijn antwoorden controleren, maar éénmaal hij heeft geklikt op "Afsluiten en rapport bekijken" kan hij deze normale taak niet meer opnieuw starten.

Stap 2: Bepaal of Curios vragen willekeurig moet mengen per deelnemer

Vragen mengen per deelnemer is nuttig bij online toetsen en examens waarbij alle deelnemers in dezelfde ruimte zitten. Als iedere deelnemer een andere vraagvolgorde krijgt, dan zal dit de spiekkansen drastisch verminderen.

Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. Alle vragen mengen (keuze niet mogelijk bij beslissingsboom)
  2. Enkel mengen binnen subreeksen (keuze niet mogelijk bij beslissingsboom)
  3. Niet mengen (volgorde van vragenreeks of volgorde bepaald door beslissingsboom)

Stap 3: Bepaal of u de deelnemer feedback wilt geven na iedere vraag

We kunnen kiezen om al dan niet feedback weer te geven na elk antwoord van een deelnemer. Er wordt natuurlijk alleen maar feedback weergegeven als die in de vraag opgemaakt is.

Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. Ja, met aanduiding goed/fout indien mogelijk
  2. Ja
  3. Nee

Stap 4: Stel eventueel een tijdslimiet in voor de volledige taak

Bij het afleggen van een online toets of examen kunnen we een globale tijdslimiet instellen (in uren en minuten). De deelnemers zien bij het uitvoeren van de taak dan een aftellende klok in de hoofding.

Eénmaal de limiet is verstreken, wordt hun laatste antwoord ingediend en de taak automatisch afgesloten.

De klok telt verder af, zelfs al sluit de deelnemer zijn internetbrowser tussendoor eens af.