Mobiele cameraset van DOWA

17 Apr 2018 - 1:36pm

In de Infosessie over ontleenbare multimedia aan de UGent vernam u al dat er heel wat multimedia voor de creatie van video gratis ontleend kan worden bij DICT (Campus Sterre - S9). Daarnaast kan je ook heel wat materiaal reserveren bij de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg (UFO). Dit aanbod staat beschreven in de onderwijstip https://www.onderwijstips.ugent.be/nl/tips/te-ontlenen-multimediaal-materiaal/.

Videotraining

De collega's van de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg organiseren ook meerdere keren per jaar een tweedaagse videotraining voor iedereen met interesse in het gebruik van video binnen zijn/haar onderwijsopdracht (bv. blended leren, MOOC, ...). Inschrijven voor deze training is zeer aan te raden maar vaak snel volzet. Wie zich goed wil voorbereiden op deze training kan alvast een kijkje nemen op https://www.ugent.be/videotraining (NL) of https://www.ugent.be/video-training (EN).

Mobiele cameraset

Tijdens deze tweedaagse videotrainingen verneem je ook dat de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg 4 (lichte) koffers met statief ontleent. In deze koffers steken een HD videocamera, microfoons, kabels, ... om na deze training zelfstandig kennisclips te maken. Deze sets kosten ongeveer 1800 euro per stuk.

Bekijk de inhoud van zo'n koffer

De koffers staan nog niet vermeld op de onderwijstip, maar zijn wel degelijk reserveerbaar via Jan.Velghe@UGent.be of 09 331 00 61. Collega's die de videotraining al hebben gevolgd en/of werken aan een MOOC-project krijgen weliswaar voorrang. En we verlangen ook dat je al enige ervaring hebt met video wanneer je een koffer reserveert.

Daarnaast ontleent de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg ook een blue/green screen.

Auteur:
fbruynin