Nieuws

Nieuw bij het verwerken van Multiple Choice Examens (MCE)

26/11/2018

Het Curios team heeft 2 nieuwe mogelijkheden gelanceerd bij het verwerken van Multiple Choice Examens (MCE).

E-mail na digitalisering

Enerzijds worden examenformulieren tijdens het digitaliseringsproces voortaan automatisch gecontroleerd op:

Mijn 10 belangrijkste tips rond blended learning

23/11/2018
Na 4 jaar ervaring met blended learning aan de UGent sta ik graag even stil bij mijn persoonlijke top 10 van tips rond blended learning.
Frédéric Bruynings

1. Focus op verdiepende leeractiviteiten tijdens contactmomenten

Bij blended learning worden studenten in het online gedeelte uitgedaagd om de leerstof op eigen toestel, tijd, plaats en tempo aan te leren. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor verdiepende discussies, oefeningen, ... om deze kennis en vaardigheden actief te verwerken en toe te passen tijdens de contactmomenten.

Op zoek naar live streaming kanalen van lessen?

25/10/2018

Op woensdag 24 oktober 2018 hebben we alle streaming kanalen op een uniforme manier toegevoegd onder de pagina "Live streaming". Een beperkt aantal kanalen is hierdoor niet meer beschikbaar op het oude internetadres.

Overzicht streaming kanalen

Je zal altijd moeten inloggen op de ICTO site (met CAS) om dit vernieuwde overzicht te raadplegen omdat deze pagina niet toegankelijk mag zijn voor externen.

Tips voor het nemen van goede notities

24/09/2018

Kom voorbereid naar de les

Hoe meer je op voorhand weet over een bepaald onderwerp (door bv. het hoofdstuk uit de cursus al eens te lezen voor de les), hoe gemakkelijker het wordt om:

Infosessie: blended learning, leerpaden en lesopnames

18/09/2018

Op dinsdag 18 september 2018 gaf ICTO twee presentaties op de onderwijsdag van de vakgroep "Management en Beleid van de Gezondheidszorg" (FGE). Het centrale thema was "afstandsonderwijs". We delen graag de slides met de hele UGent community.

Blended learning en het gebruik van leerpaden