Klassen

De klas-module is er gekomen als een vereenvoudiging, om klassen (die onderliggend een groep zijn) af te scheiden van de groepen-module, en zo ook geen acties toe te laten die op een klas niet mogen, zoals beheer van de gebruikers van een klas - dit gebeurt enkel op platformniveau.

Werking

De cursusbeheerder krijgt een lijst van alle klassen in de cursus te zien, en zelf bepalen welke van de modules documenten, wiki en forum door de studenten kunnen gebruikt worden, door deze aan of af te klikken onder zichtbaarheid.

Klikken op de klas brengt u naar de klasruimte, waar de cursusbeheerder alle tools te zien krijgt, ook deze die gedesactiveerd zijn - om bv. documenten te kunnen toevoegen terwijl de studenten deze nog niet kunnen zien.

De student ziet enkel de geactiveerde modules.  Studenten in de cursus die geen lid zijn van een bepaalde klas, kunnen deze klasruimte niet betreden.

De klasruimte is net zoals de groepsruimte: men krijgt de geactiveerde tools te zien, en een lijst van de gebruikers van deze klas. Als enig verschil, kan deze lijst hier dus niet aangepast worden.