Videoconferentie

Printvriendelijke pagina

Het Multimediateam biedt de mogelijkheid om een les, vergadering, doctoraats- of thesisverdediging, ... mogelijk te maken tussen gesprekspartners die zich op verschillende locaties bevinden waarbij zowel video, audio als documenten kunnen worden uitgewisseld.

Juryzaal S9Videoconferencing aan de UGent

De videoconferentieruimtes binnen de UGent kunnen zowel point-to-point connecties (2 locaties) als multi-point connecties (tot 6 locaties) tot stand brengen.

Op de pagina Locaties vindt u alle lokalen binnen de UGent die uitgerust zijn met vaste videoconferentie apparatuur (inclusief type en IP nummer). De beschikbaarheid van deze toestellen is wel gekoppeld aan de beschikbaarheid van deze lokalen in Centauro.

Als uw faculteit:

  • niet beschikt over een videoconferentieruimte, dan kunnen we u uit de nood helpen met Starleaf, gelieve ons te contacteren voor meer informatie.
  • interesse heeft om een lokaal permanent uit te rusten met videoconferentie apparatuur, dan kunt u multimedia@ugent.be contacteren.

Alternatief: Starleaf

Vraag op voorhand een StarLeaf account aan op multimedia@UGent.be wanneer:

  • één (of meer) van uw gesprekspartners niet beschikt over videoconferentie apparatuur
  • één (of meer) van uw gesprekspartners niet beschikt over videoconferentie apparatuur welke het H.323 protocol ondersteunt
  • u een videoconferentie wilt opzetten tot 7 of 8 locaties.

StarLeaf Accounts zijn vrij beschikbaar binnen UGent zodat u eventueel vanop uw bureau via webcam kunt deelnemen aan videoconferenties.

Vragen?

Contacteer multimedia@ugent.be voor:

  • een vlot verloop van videoconferenties in de Juryzaal en de Multimediazaal (S9, campus De Sterre). Het is wel noodzakelijk om ruim op voorhand de nodige afspraken te maken met het oog op eventuele testen en verdere voorbereiding. Voor het gebruik van de Multimediazaal als VC-ruimte worden geen werkingskosten aangerekend.
  • advies over het gebruik van videoconferenties op andere locaties binnen de UGent.

Contacteer uw facultaire IT verantwoordelijke voor een vlot verloop van videoconferenties die plaatsvinden op uw faculteit.

Verwante pagina’s