Teleclassing

Printvriendelijke pagina

Teleclassing Mulitmediazaal DICTTeleclassing is een geavanceerd videoconferentiesysteem dat de lesgever toelaat vanuit één locatie een uiteenzetting te geven die wordt doorgestuurd naar één of meerdere locaties, terwijl continu een directe interactie mogelijk is tussen de lesgever en de studenten in de verschillende locaties.

Teleclassing biedt dus vooral een antwoord op de problematiek van zowel docenten- als studentenmobiliteit op voorwaarde natuurlijk dat alle studenten zich bevinden op een locatie die uitgerust met een videoconferentiesysteem (H.323 protocol).

Mogelijkheden

De spreker/lesgever kan:

  • het teleclassing systeem bedienen via een aanraakscherm op het lesgeversbureau
  • autonoom een teleclassing sessie opstarten/afsluiten, het inkomende/uitgaande volume regelen, content versturen/ontvangen (bv. presentatiemateriaal), ...
  • kiezen welke videobeelden op de lokale projector worden getoond (bv. eigen pc scherm en beeld van de studenten in de andere locatie)
  • kiezen welke videobeelden naar de andere locatie worden gestuurd (bv. eigen pc scherm, beeld van de lesgever en/of beeld van de lokale studenten)
  • ...

In geval van een remote teleclassing sessie (waarbij de UGent locatie een les ontvangt), zullen de lokale studenten op het ene projectievlak de lesgever zien (die zich bevindt op de andere locatie) en op het andere projectievlak de naar de UGent doorgestuurde lesinhoud.

Teleclassing ruimtes aan de UGent

Sorteer op Campus Sorteer op Gebouw Sorteer op Lokaal Sorteer op Contactpersoon
Campus Aula Oude School LLM lokaal Peter Van Damme
Campus Boekentoren Jozef Plateaustraat 22   Jozef Plateauzaal   Bart De Kegel & Marion Roels
Campus Dunant (GUSB)   Dunant 1 Auditorium A Kurt Killemaes
Campus Sterre S9 Multimediazaal Davy de Sloover & Koen Van Hecke