Hermes

Printvriendelijke pagina
Interesse om Hermes te gebruiken tijdens uw lessen?

Contacteer ons dan via hermes@ugent.be. U kan zich ook inschrijven op onze Minerva site. Daar kan u de meest recente handleidingen vinden voor zowel lesgever als studenten. Zoek op de cursus: ZX00028A

Dankij de Hermes app krijgen de lesgevers tijdens de les zelf een beter beeld of hun studenten mee zijn met wat er gezegd wordt tijdens een les.

De Hermes app helpt namelijk studenten om in een (vol) auditorium een vraag te stellen aan de prof, bijvoorbeeld omdat ze schrik hebben hun hand op te steken en/of eventueel een "domme" vraag te stellen. Sommige studenten komen dan weer liever na de les extra informatie inwinnen bij de lesgever, terwijl deze informatie ook voor alle andere studenten nuttig kan zijn. Ook dat probeert de Hermes app op te vangen.

Hoe werkt Hermes?

In het kort...

  1. Lesgevers maken eerst een sessie aan en communiceren het groepsnummer aan de studenten tijdens het hoorcollege (zie handleiding Hermes voor lesgevers).
  2. Studenten melden zich aan op http://vote.ugent.be/hermes.php en posten daar hun vraag (zie handleiding Hermes voor studenten).
  3. Andere studenten kunnen deze vraag dan liken of disliken als ze deze vraag wel of niet relevant vinden.
  4. Lesgevers beslissen zelf op welke vragen ze dieper willen ingaan.

We raden lesgevers aan om de inkomende vragen te raadplegen tijdens een pauze, op momenten dat de aandacht verslapt, wanneer een stuk theorie afgerond wordt, ... of tussen 2 lessen (om de volgende les aan te vatten met een verduidelijking van de theorie waarover veel verwarring bestond tijdens de voorbije les).

In de media

Verwante pagina's