Nieuwe mobiele oplossing voor opname en streaming

15 Jan 2018 - 1:26pm

De afdeling Onderwijstechnologie heeft een MEVO Livestream Camera aangekocht.

Met deze camera is het mogelijk om een event op te nemen en/of te streamen. De compacte bundel bevat naast de livestream camera onder meer een accu (met een levensduur van 10u) en een microfoonstand. De camera beschikt zelf over een UHD 4K-sensor en een lens met beeldhoek van 150°. En je kan er onze Samson UB1 Boundary microfoons op aansluiten.

Waarin verschilt de MEVO met de bestaande capture agents voor het opnemen/streamen van hoorcolleges, presentaties, lezingen, ...?

Capture agents MEVO
Opname van zowel video (dual screen van de lesgever en de gebruikte lescomputer) als audio. Opname van zowel video (single screen van de lesgever) als audio. Dus zonder beeld van de gebruikte computer (bv. presentatie).
Opname wordt eerst (manueel of automatisch) doorgestuurd naar de video streaming server alvorens te kunnen integreren in een Minerva cursus. Opname wordt opgeslagen op een micro SD kaart in de camera (tot 4K) waarna je de opname (al dan niet na montage met bv. Camtasia) manueel oplaadt naar de video streaming server vanuit een Minerva cursus.
Mogelijkheid om te werken met presets. Keuze tussen auto-editing en live-editing (via een te installeren Android of iOS app).
Livestream te bekijken op een UGent pagina. Livestream (in Full HD 1080p) direct te bekijken op Vimeo, Livestream, Facebook, YouTube, Periscope of Twitter. De meeste van deze streams kan je embedden op een UGent pagina.
Camera hangt vast in heel wat leszalen, al lenen we ook mobiele versies uit. Mobiele draagbare oplossing die je maximaal één week kan ontlenen.
Meer details op Lesopnames. Meer details op https://getmevo.com/.

Demo

We danken graag prof. Alain Verstraete (FGE) voor de waardevolle tip!
Auteur:
fbruynin
Faculteit: