Stemmen via stembakjes

Printvriendelijke pagina

Bij het lesgeven is het niet altijd eenvoudig om de aandacht van de studenten vast te houden. En dit zowel bij grote als kleine groepen. Met voting of elektronisch stemmen is het beter mogelijk om de aandacht van studenten vast te houden, hen actief te laten meedenken en het inzichtelijk leren bij de studenten te bevorderen.

TurningPoint stembakjeHoe werkt het?

1. De docent installeert de gratis TurningPoint software op zijn PC (indien nodig via de systeembeheerder van de vakgroep). Deze software maakt een extra tabblad "TurningPoint" aan binnen Microsoft Powerpoint.
  2. De docent voegt tijdens de lesvoorbereiding een vraag met verschillende antwoordmogelijkheden, een gewenste visualisatie (bv. een staaf- of taartdiagram) en eventueel een animatie (bv. vinkje bij correct antwoord) toe aan de presentatie via het extra tabblad "TurningPoint".
  3. De docent zal tijdens de les:
    • de ontvanger aansluiten (via USB) op de auditorium PC
    • de TurningPoint software opstarten
    • de presentatie openen
    • de studenten laten stemmen op het moment dat er een slide met een vraag verschijnt
  4. De docent kan na de les de resultaten exporteren naar bv. Microsoft Excel.

Beschikbaarheid

Didactische ondersteuning

Contacteer jan.velghe@ugent.be bij vragen of problemen rond het gebruik van elektronische stemsystemen.