ICTO nieuwsbrief 06: januari-februari 2016

Printvriendelijke pagina

Bekijk de online versie

Via deze zesde nieuwsbrief wil het blended learning team alle docenten en onderwijsondersteuners beter informeren en inspireren over onderwijstechnologie aan de (A)UGent. Iedereen kan zich trouwens vrijblijvend inschrijven voor deze nieuwsbrief via icto.ugent.be of e-mail.

Blended Learning in 2016

Combineert u vakinhoudelijke, pedagogische én technologische competenties in één persoon? Dan bent u wellicht niet de superprof die wij zoeken.

Alle andere lesgevers die een opleidingsonderdeel blended willen organiseren, bieden we tot 8 uur persoonlijke ondersteuning op pedagogisch en/of technologisch vlak. Zit u met vragen als Welk type blend heb ik nodig? of Hoe organiseer ik dan mijn instructie, oefeningen, samenwerkend leren, begeleiding, … zowel face-to-face en online? contacteer dan gerust de collega’s van het Blended Learning team op blendedlearning@ugent.be.

Al onze actiepunten 2016 kunt u trouwens raadplegen op de ICTO website.

Actueel nieuws

Naar het volledige nieuwsoverzicht

Activiteiten

Inhoudelijke updates ICTO website

Nieuwe onderwijstips

Wist u al dat...

  • het team Multimedia op woensdag 9 maart (10u30) een demo over tracking camera's organiseert in de multimediazaal op de campus "De Sterre" (gebouw S9). De mogelijkheden van deze track and trace camera's in combinatie met lesopnames, live streaming, videoconferenties, de opname van kennisclips, ... spreken voor zich. Iedereen is van harte welkom.
  • het team Multimedia tijdens de lesvrije week weer een vijftal nieuwe leszalen heeft uitgerust met apparatuur om lesopnames te maken (al dan niet enkel audio).
  • momenteel ook de opleiding “Toegepaste Taalkunde” haar webklas in Zephyr test voor geïnteresseerde studiekiezers uit het 6e middelbaar.

Feedback

Wilt u ook een praktijkvoorbeeld uit uw faculteit delen met de collega’s? Heeft u een positieve ervaring met een bepaalde app(licatie)? Heeft u een tip, voorstel, … over de ICTO dienstverlening, de website of deze nieuwsbrief? Contacteer dan het blended learning team of een ander team van de afdeling onderwijstechnologie.

Innovatieve groeten,
Frédéric Bruynings