ICTO nieuwsbrief 02: juni 2015

Printvriendelijke pagina

Via deze tweede nieuwsbrief wil het blended learning team alle docenten en onderwijsondersteuners beter informeren en inspireren over onderwijstechnologie aan de (A)UGent.

Actueel nieuws

Naar het volledige nieuwsoverzicht

ICTO site: belangrijkste updates

Belangrijke data

Naar alle activiteiten

Wist u dat ICTO…

  • acties plant om de performantie en gebruiksvriendelijkheid van Minerva & Curios verder te verbeteren (meer info).
  • in bepaalde gevallen financieel bijspringt bij de plaatsing van lesopnameapparatuur en smartboards in leszalen en auditoria waar meerdere faculteiten hoorcolleges organiseren (contacteer het team Multimedia).
  • ook gecontacteerd kan worden voor persoonlijke begeleiding bij het omvormen van uw opleidingsonderdeel naar blended learning.

Wist u dat de faculteit…

  • Politieke & Sociale Wetenschappen monitoraatsessies rond "leren leren" (cfr. Denkwijzer) wil aanbieden op een blended manier (deels face-to-face, deels online) én gericht op specifieke opleidingsonderdelen?
  • Ingenieurswetenschappen en Architectuur tijdens het academiejaar 2014-2015 het flipped classroom principe (met integratie van Massive Open Online Courses of MOOCs) heeft toegepast op het universiteitsbrede keuzevak Durf Starten?
  • Wetenschappen in mei een workshop "3D-modellering met Blender" heeft georganiseerd?

Dit is uiteraard maar een beperkte selectie van projecten en initiatieven binnen onze faculteiten. Het blended learning team wil dergelijke facultaire inspanningen dan ook meer in de schijnwerpers plaatsen zodat docenten en onderwijsondersteuners binnen de (A)UGent hierdoor geïnspireerd worden, aangezet worden ook eigen ervaringen te delen en eventueel meer faculteitsoverschrijdend samen te werken aan nieuwe opleidingen.

Nieuwe onderwijstips

Feedback

Wilt u ook een praktijkvoorbeeld uit uw faculteit delen met de collega’s? Heeft u een positieve ervaring met een bepaalde app(licatie)? Heeft u een tip, voorstel, … over de ICTO dienstverlening, de website of deze nieuwsbrief?

Contacteer dan het blended learning team of een ander team van de afdeling onderwijstechnologie.

Innovatieve groeten,
Frédéric Bruynings & Lieselot Declercq

Nodig gerust docenten/collega's uit om zich ook in te schrijven op deze ICTO nieuwsbrief via de website icto.ugent.be!