Infosessie: blended learning, leerpaden en lesopnames

18/09/2018

Op dinsdag 18 september 2018 gaf ICTO twee presentaties op de onderwijsdag van de vakgroep "Management en Beleid van de Gezondheidszorg" (FGE). Het centrale thema was "afstandsonderwijs". We delen graag de slides met de hele UGent community.

Blended learning en het gebruik van leerpaden

Hoe kan ik mijn Minerva gebruikersprofiel laten aanpassen?

11/09/2018

Ik was vorig academiejaar nog UGent student maar ben ondertussen UGent medewerker geworden

Dan bestaat inderdaad de kans dat uw gebruikersprofiel in Minerva niet automatisch aangepast werd...

Gelieve te e-mailen naar minerva@ugent.be met vermelding van:

• deze verandering
  • uw voornaam en familienaam
  • uw stamnummer (als student)
  • uw personeelsnummer.

Onze helpdesk past uw profiel in Minerva dan zo snel mogelijk aan!

Ufora: update juli 2018

09/07/2018

Ufora is de naam van de nieuwe leeromgeving. Deze opvolger van Minerva, gebaseerd op het product Brightspace van leverancier D2L, zal vanaf september 2018 stap voor stap binnen de UGent geïmplementeerd worden en uiteindelijk vanaf academiejaar 2019-2020 voor alle opleidingsonderdelen gebruikt worden.

Overgang naar academiejaar 2018-2019

25/06/2018

De overgang naar het volgende academiejaar verloopt zoals elk jaar stapsgewijs.

Woensdag 27 juni 2018

Vanaf 27 juni kunnen lesgevers starten met het aanmaken van Minerva cursussen voor het nieuwe academiejaar 2018-2019. Om deze nieuwe cursussites te vullen, kunt u starten vanaf nul of cursusinhoud kopiëren vanuit de cursussite van het academiejaar 2017-2018.

Maandag 9 juli tot vrijdag 13 juli 2018

Welke methodieken en tools gebruiken Nederlandse onderwijsinstellingen bij het inrichten van blended onderwijs?

28/05/2018

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, en de SIG blended learning hebben onderzocht welke methodieken en tools Nederlandse onderwijsinstellingen gebruiken bij het inrichten van blended onderwijs.

In onderstaande infographic vind je naast een overzicht van de meest gebruikte methodieken en tools ook tips en quotes.