Nieuws

Brightspace volgt Minerva op als nieuwe leeromgeving

18/06/2018

In 2017 werd gestart met de zoektocht naar een nieuwe leeromgeving als opvolger voor Minerva. Deze zoektocht werd vorige week met succes voltooid en leidde concreet tot gunning aan de leverancier Desire2Learn (D2L) met het product Brightspace

De nieuwe Minerva heet Ufora

18/06/2018

Ufora wordt de nieuwe naam van de vervanger van Minerva. De nieuwe leeromgeving, gebaseerd op het product Brightspace van leverancier D2L, zal vanaf september 2018 stelselmatig aan de UGent geïmplementeerd worden. Concreet gaan de komende maanden pilootgroepen aan de slag met het gekozen systeem om het verder vorm te geven. Vanaf de start van het academiejaar 2019-2020 stapt de ganse UGent dan volledig over naar de nieuwe leeromgeving.

Welke methodieken en tools gebruiken Nederlandse onderwijsinstellingen bij het inrichten van blended onderwijs?

28/05/2018

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, en de SIG blended learning hebben onderzocht welke methodieken en tools Nederlandse onderwijsinstellingen gebruiken bij het inrichten van blended onderwijs. 

In onderstaande infographic vind je naast een overzicht van de meest gebruikte methodieken en tools ook tips en quotes.

Wat is het verschil tussen Vote en Hermes?

25/05/2018

In de kern kunnen lesgevers via beide online applicaties nog tijdens het hoorcollege een beter beeld krijgen van de mate waarin studenten de aangebrachte leerstof begrijpen:

Gezocht: opnameruimte

17/04/2018

De Afdeling Onderwijskwaliteitszorg heeft een grotere videocamera, belichting, surround microfoon en teleprompter aangekocht. Bedoeling is dat we aan de UGent een ruimte vinden waar we dit materiaal vast kunnen plaatsen zodat iedereen er kennisclips, interviews, ... in een studiosetting kan opnemen.

Indien je ruimtes kent die hiervoor eventueel in aanmerking kunnen komen, contacteer dan gerust Jan Velghe.