Steek ik nog energie in Minerva en Curios?

23 Aug 2017 - 9:48am

U hebt wellicht al gehoord dat we als Universiteit Gent een traject hebben gestart om naar nieuwe oplossingen te kijken voor onze elektronische leeromgeving (ELO).

Onze afdeling Onderwijstechnologie (ICTO) krijgt daardoor regelmatig vragen van medewerkers of het nog de moeite loont om leerpaden in Minerva aan te maken, om vragenreeksen in Curios aan te maken en/of om interne opleidingen over Minerva/Curios te volgen. Ons antwoord is duidelijk JA. Het is zeker geen verloren moeite!

Waarom Minerva vernieuwen?

Het Minerva cursusbeheerplatform groeide de voorbije 15 jaar en omvat vandaag vele nodige functionaliteiten. Maar om de technologische en onderwijsvernieuwende uitdagingen van de toekomst aan te kunnen, is ze echter aan een grondige vernieuwing toe. Wereldwijd dient zich ook een nieuwe generatie van ELO-software aan, ter vervanging van de huidige, en we volgen deze evolutie op de voet.

Timing

Deze ingrijpende verandering aan één van de kerntoepassingen van ons universitair onderwijs willen we grondig voorbereiden en vlot laten verlopen. We mikken op academiejaar 2019-2020 om een nieuw platform voor Minerva in te zetten.

Hulp bij transitie

Eens de platformkeuze voor Minerva is gemaakt, zullen we onze aandacht richten op het transitieproces. Het relevante leermateriaal dat werd ontwikkeld in de huidige omgeving willen we zoveel mogelijk recupereren. Daarom kiezen we voor zorgvuldige migratietrajecten met goede documentatie, training en ondersteuning door onze medewerkers. Op die manier gaan de tijdsintensieve inspanningen die u hebt verricht om uw leermateriaal uit te bouwen zeker niet verloren. Zeker voor het meer uitgebouwde materiaal zoals leerpaden, online oefeningen en toetsen mag u extra ondersteuning verwachten.

En wat met Curios?

Voor Curios, de UGent online toetsomgeving, worden we met eenzelfde problematiek geconfronteerd. Hiervoor zal dezelfde aanpak gehanteerd worden.

Conclusie

U kunt op dit moment gerust verder leer- en toetsmateriaal ontwikkelen in de huidige omgevingen alsook de geplande opleidingen over Minerva en Curios volgen (inschrijven via Apollo onder 'Personeel' - tabblad 'Vorming'). Ook dit is zeker geen verloren moeite!

Meer details

Zie http://icto.ugent.be/nl/content/project-vernieuwing-elo.

Vragen?

Heeft u vragen en/of bedenkingen bij dit project? Contacteer dan Toon.VanHoecke@UGent.be