Gezocht: opnameruimte

17/04/2018

De Afdeling Onderwijskwaliteitszorg heeft een grotere videocamera, belichting, surround microfoon en teleprompter aangekocht. Bedoeling is dat we aan de UGent een ruimte vinden waar we dit materiaal vast kunnen plaatsen zodat iedereen er kennisclips, interviews, ... in een studiosetting kan opnemen.

Indien je ruimtes kent die hiervoor eventueel in aanmerking kunnen komen, contacteer dan gerust Jan Velghe.

Mobiele cameraset van DOWA

17/04/2018

In de Infosessie over ontleenbare multimedia aan de UGent vernam u al dat er heel wat multimedia voor de creatie van video gratis ontleend kan worden bij DICT (Campus Sterre - S9). Daarnaast kan je ook heel wat materiaal reserveren bij de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg (UFO). Dit aanbod staat beschreven in de onderwijstip https://www.onderwijstips.ugent.be/nl/tips/te-ontlenen-multimediaal-materiaal/.

Kan ik mijn pointer ook toevoegen aan de lesopname?

14/03/2018

Stel, je geeft les met behulp van een presentatie (in PPT of PDF) en tijdens je les accentueer je geregeld bepaalde onderdelen van jouw slides met behulp van een pointer. Je schijnt dan met een laser naar het projectiescherm, maar de studenten die de lesopname achteraf of livestream bekijken zien jouw pointer niet op hun scherm. Wil je ook jouw pointer bewegingen opnemen? Lees dan zeker verder.

Hoe maak ik aantekeningen op mijn slides tijdens de les?

14/03/2018

Stel, je geeft les met behulp van een presentatie (in PPT of PDF). En af en toe wil je tijdens de les jouw slides wat aanvullen met tekst, markeringen of een tekening (bv. grafiek, XY-as, ...). Of een redenering opbouwen vanop een digitaal witbord. Meer zelfs, je wil daarbij ook graag vrij rondlopen met je toestel (tussen de studenten). En activeren door hen regelmatig zelfs het scherm te geven, maar steeds op een manier zodat alle andere studenten in de leszaal op het projectiescherm alle schermaanvullingen kunnen blijven volgen. Lees dan zeker verder.