Nieuws

Technische ondersteuning bij problemen met lesopnames

06/11/2017

Sinds 2012 installeert het Multimedia team opnametoestellen (of “capture agents”) in leszalen om hoorcolleges, presentaties, lezingen, ... te kunnen opnemen. Een overzicht van de leszalen die uitgerust zijn met toestellen voor de opname en/of live streaming van camerabeeld, slides en geluid vindt u op de pagina Multimedia locaties.

DOWA heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8

27/10/2017

De afdeling Onderwijskwaliteitszorg (DOWA) heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8, de nieuwste versie van TurningPoint. Je hoeft enkel een tijdelijke account aan te vragen die je steeds kan hergebruiken.

Voordelen

Een UGent Talk gebruiken in je les? Dat kan!

12/10/2017

Zondag 8 oktober 2017 vierden we Iedereen UGent! Eén van de vele activiteiten waren de UGent Talks, een knipoog naar de beroemde TED Talks. In twee sessies van anderhalf uur kon je je verbazen over een dozijn boeiende ideeën gebracht door bekende en minder bekende UGent'ers.

Sprekers

De opname van blok 1 is hier raadpleegbaar en omvat de UGent Talks van:

Slimme oplossingen om je blend verder te optimaliseren

10/10/2017

Onderzoeksbureau RISBO (Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft een vergelijkend onderzoek gevoerd rond de wijze van stimuleren en faciliteren van online en blended learning in het hoger onderwijs. De bevindingen werden op 20 september 2017 verduidelijkt op een SURF bijeenkomst. De betrokken onderwijsinstellingen waren de Hogeschool Utrecht, de Hogeschool Saxion, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft.

Minerva update september 2017

22/09/2017

Op woensdag 20 september 2017 werd een update doorgevoerd aan onze Minerva leeromgeving.

Module Gewijzigde of nieuwe functionaliteit
Groepen

Het is voortaan mogelijk om groepen gebruikers te exporteren en te importeren: