Impact van overschakeling naar HTTPS in Minerva

16/02/2018

Om de vertrouwelijkheid en de integriteit van de gegevens tussen uw computer en Minerva te beschermen, is de leeromgeving Minerva recent overgeschakeld op HTTPS. Maar omdat de meeste browsers niet toelaten dat onversleutelde inhoud (HTTP) in een versleutelde (HTTPS) pagina wordt weergegeven, kunnen HTTP links vanuit Minerva niet meer weergegeven worden.

Problemen met links?

Scenario 1: Ik heb een link naar een externe webpagina in HTTPS toegevoegd in de module Links en heb deze link toegevoegd als nieuwe stap in een leerpad.

Office Mix wordt geïntegreerd binnen PowerPoint 2016

26/01/2018

Sinds 1 januari 2018 is het niet langer mogelijk om Office Mix te downloaden. Als u deze add-in voor PowerPoint reeds installeerde voor 1 januari 2018, dan kunt u deze functionaliteit nog gebruiken tot 1 mei 2018. Daarna zal Office Mix verdwijnen als invoegtoepassing van PowerPoint en opgaan in PowerPoint.

Via Office Mix is/was het onder meer mogelijk om:

Moovly: (gratis) online tool voor animated video

24/01/2018

Een aantal UGent lesgevers en studenten zijn reeds vertrouwd met Moovly. Dit is een (Gentse) online applicatie voor het maken van animated video. Wie een Moovly account aanmaakt met zijn/haar UGent e-mailadres (in plaats van met een persoonlijke account bij bv. Google), kan bovendien genieten van een gratis education licence!

Infosessie over blended learning (FGE)

19/01/2018

Op vrijdag 19 januari gaf Frédéric Bruynings, het aanspreekpunt voor blended learning binnen de afdeling Onderwijstechnologie (UGent), een infosessie aan de nieuw op te richten vakgroep Diagnostische wetenschappen van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. We delen graag de slides met de hele UGent community.

Nieuwe mobiele oplossing voor opname en streaming

15/01/2018

De afdeling Onderwijstechnologie heeft een MEVO Livestream Camera aangekocht.

Met deze camera is het mogelijk om een event op te nemen en/of te streamen. De compacte bundel bevat naast de livestream camera onder meer een accu (met een levensduur van 10u) en een microfoonstand. De camera beschikt zelf over een UHD 4K-sensor en een lens met beeldhoek van 150°. En je kan er onze Samson UB1 Boundary microfoons op aansluiten.