Hoe richt je het toetsproces veilig in?

23/11/2017

Om instellingen te ondersteunen bij het veilig maken van het toetsproces heeft SURFnet samen met experts uit verschillende hogeronderwijsinstellingen het "Werkboek veilig toetsen. Hulpmiddel om het toetsproces veilig in te richten" ontwikkeld. Dit werkboek biedt instellingen handvatten om het gehele toetsproces veilig in te richten en neemt daarbij ook niet-digitale processtappen in ogenschouw, die nodig zijn om papieren toetsen af te nemen.

Technische ondersteuning bij problemen met lesopnames

06/11/2017

Sinds 2012 installeert het Multimedia team opnametoestellen (of “capture agents”) in leszalen om hoorcolleges, presentaties, lezingen, ... te kunnen opnemen. Een overzicht van de leszalen die uitgerust zijn met toestellen voor de opname en/of live streaming van camerabeeld, slides en geluid vindt u op de pagina Multimedia locaties.

DOWA heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8

27/10/2017

De afdeling Onderwijskwaliteitszorg (DOWA) heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8, de nieuwste versie van TurningPoint. Je hoeft enkel een tijdelijke account aan te vragen die je steeds kan hergebruiken.

Voordelen

Een UGent Talk gebruiken in je les? Dat kan!

12/10/2017

Zondag 8 oktober 2017 vierden we Iedereen UGent! Eén van de vele activiteiten waren de UGent Talks, een knipoog naar de beroemde TED Talks. In twee sessies van anderhalf uur kon je je verbazen over een dozijn boeiende ideeën gebracht door bekende en minder bekende UGent'ers.

De opname van blok 1 is hier raadpleegbaar en omvat de UGent Talks van:

Slimme oplossingen om je blend verder te optimaliseren

10/10/2017

Onderzoeksbureau RISBO (Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft een vergelijkend onderzoek gevoerd rond de wijze van stimuleren en faciliteren van online en blended learning in het hoger onderwijs. De bevindingen werden op 20 september 2017 verduidelijkt op een SURF bijeenkomst. De betrokken onderwijsinstellingen waren de Hogeschool Utrecht, de Hogeschool Saxion, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft.