Nieuws

Wat is het verschil tussen de peer assessment module en de peer review functionaliteit in Minerva?

25/05/2018

Het gebruik van peer evaluatie vraagt van zowel de lesgever als de studenten vaak een aangepaste houding en vaardigheden. Zo moeten studenten leren om criteria te hanteren (en formuleren), een kwalitatief beoordelingsverslag te schrijven/in te vullen en op een constructieve manier feedback te geven aan elkaar.

Om dit proces te faciliteren, biedt Minerva 2 mogelijkheden aan. Maar wanneer gebruik je nu welke module?

Wat is het verschil tussen Vote en Hermes?

25/05/2018

In de kern kunnen lesgevers via beide online applicaties nog tijdens het hoorcollege een beter beeld krijgen van de mate waarin studenten de aangebrachte leerstof begrijpen:

Welke informatie komt in aanmerking als platformmededeling?

09/05/2018

Welke informatie komt in aanmerking als platformmededeling?

• onderwijsgerelateerde aankondigingen met impact op alle studenten, lesgevers en/of medewerkers uit alle faculteiten
  • aankondigingen vanuit het rectoraat, het bestuur of een centrale directie met een universiteitsbrede of faculteitsoverschrijdende impact. Enkele voorbeelden zijn spoorstakingen tijdens examenperiodes, universitaire verkiezingen, acties rond 200 jaar UGent, ...

Gezocht: opnameruimte

17/04/2018

De Afdeling Onderwijskwaliteitszorg heeft een grotere videocamera, belichting, surround microfoon en teleprompter aangekocht. Bedoeling is dat we aan de UGent een ruimte vinden waar we dit materiaal vast kunnen plaatsen zodat iedereen er kennisclips, interviews, ... in een studiosetting kan opnemen.

Indien je ruimtes kent die hiervoor eventueel in aanmerking kunnen komen, contacteer dan gerust Jan Velghe.

Mobiele cameraset van DOWA

17/04/2018

In de Infosessie over ontleenbare multimedia aan de UGent vernam u al dat er heel wat multimedia voor de creatie van video gratis ontleend kan worden bij DICT (Campus Sterre - S9). Daarnaast kan je ook heel wat materiaal reserveren bij de Afdeling Onderwijskwaliteitszorg (UFO). Dit aanbod staat beschreven in de onderwijstip https://www.onderwijstips.ugent.be/nl/tips/te-ontlenen-multimediaal-materiaal/.