Nieuws

Hoe kan je een lesopname downloaden?

13/12/2017
Dringende oproep aan alle lesgevers: Gelieve alle lesopnames goed te metadateren alvorens de lesopname manueel door te sturen naar de streaming server (via de knop "ingest") en daarna toe te voegen binnen uw Minerva cursussite.
  1. Ga naar de lesopname in de Minerva cursussite.
  2. Speel de lesopname af.
  3. Klik op de 2e actieknop rechtsonderaan ("Extended tab adapter")
  4. Ga naar het tabblad "Downloads"
  5. Selecteer de gewenste resolutie.

Belangrijke stap in vernieuwing leeromgeving aan UGent

27/11/2017

Nadat het aanbestedingsdossier voor een nieuwe leeromgeving werd goedgekeurd op de onderwijsraad (14/09), de ICT-commissie (15/09) en het bestuurscollege (22/09) van de UGent werd nu ook de selectieleidraad gepubliceerd op TED (het online platform voor Europese aanbestedingen):

Technische ondersteuning bij problemen met lesopnames

06/11/2017

Sinds 2012 installeert het Multimedia team opnametoestellen (of “capture agents”) in leszalen om hoorcolleges, presentaties, lezingen, ... te kunnen opnemen. Een overzicht van de leszalen die uitgerust zijn met toestellen voor de opname en/of live streaming van camerabeeld, slides en geluid vindt u op de pagina Multimedia locaties.

DOWA heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8

27/10/2017

De afdeling Onderwijskwaliteitszorg (DOWA) heeft een aantal online accounts aangekocht van TurningPoint 8, de nieuwste versie van TurningPoint.

Voordelen

Een UGent Talk gebruiken in je les? Dat kan!

12/10/2017

Zondag 8 oktober 2017 vierden we Iedereen UGent! Eén van de vele activiteiten waren de UGent Talks, een knipoog naar de beroemde TED Talks. In twee sessies van anderhalf uur kon je je verbazen over een dozijn boeiende ideeën gebracht door bekende en minder bekende UGent'ers.

Sprekers

De opname van blok 1 is hier raadpleegbaar en omvat de UGent Talks van: