Praktijkverhalen met team based learning aan de UGent (deel 1)

12 Jun 2014 - 6:00pm

Op 12 juni 2014 organiseerde de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen een interactieve workshop rond team based learning (TBL).

Evelien Opdecam over TEAM ( Together Everyone Achieves More)

Evelien Opdecam heeft onderzoek gedaan naar TBL voor het vak Accounting B (faculteit EB). Wat zijn de voor- en nadelen van zowel team-based leren als lecture-based leren? Hoe ervaren de studenten deze werkvorm? Is er een impact op de score van de studenten? En vooral, hoe organiseer je team-based leren als docent?

Sofie Lodens over een kapiteinsysteem

Sofie Lodens en Barbara Danneels introduceerden het kapiteinsysteem binnen de practica Microbiologie. Wat houdt deze werkvorm in? Welke problemen wou men aanpakken? Hoe verloopt zo’n practicum? Is er een positief effect op kennisinzicht en evaluaties merkbaar?

Opname

Onderwijstips

Lees zeker ook eens de onderwijstips Hoe leer ik studenten in groep werken? en Het kapiteinsysteem.