Overgang naar academiejaar 2018-2019

25 Jun 2018 - 10:51am

De overgang naar het volgende academiejaar verloopt zoals elk jaar stapsgewijs.

Woensdag 27 juni 2018

Vanaf 27 juni kunnen lesgevers starten met het aanmaken van Minerva cursussen voor het nieuwe academiejaar 2018-2019. Om deze nieuwe cursussites te vullen, kunt u starten vanaf nul of cursusinhoud kopiëren vanuit de cursussite van het academiejaar 2017-2018.

Maandag 9 juli tot vrijdag 13 juli 2018

Grondige onderhoudswerken op de onderliggende systemen van Minerva, Zephyr, Curios, ICTO-website, videoplatform en nog andere platformen binnen de elektronische leeromgeving. Daarvoor is minstens een halve dag onbeschikbaarheid nodig. We communiceren het exacte moment later nog in detail!

Woensdag 1 augustus 2018

Vanaf deze datum ...

• kunnen eerstejaars en andere nieuwe studenten zich voor de eerste maal aanmelden op Minerva (zodra ze administratief in orde zijn en hun UGent account ontvangen hebben).
  • kunnen de andere studenten overstappen naar de cursussite voor het nieuwe academiejaar via de link onder "Aanbod". Dit heeft tot gevolg dat:
    • hun aanbod in Minerva automatisch wordt aangepast volgens hun officiële inschrijving(en) in OASIS voor het nieuwe academiejaar 2018-2019
    • het mogelijk wordt om uit interesse of nieuwsgierigheid in te tekenen voor andere Minerva cursussen van het nieuwe academiejaar 2018-2019
    • alle Minerva cursussen die behoorden tot hun officieel curriculum tijdens de voorgaande academiejaren wel toegankelijk blijven via het archief onder Aanbod
  • blijft de toegang tot de Minerva infosites behouden (omdat infosites niet aan een specifiek academiejaar gebonden zijn). Studenten dienen zich altijd zelf uit te schrijven voor infosites die voor hen niet langer relevant zijn (dit gebeurt niet automatisch).

Maandag 27 augustus 2018

Start van het academiejaar in de Global Campus van Universiteit Gent in Korea.

Maandag 24 september 2018

Start van het nieuwe academiejaar 2018-2019 in Gent en Kortrijk. Vanaf deze datum:

• worden ingeschreven studenten op Minerva verplicht over te stappen naar het nieuwe academiejaar 2018-2019
  • hebben oude studenten nog enkele weken tijd om hun nieuwe inschrijving administratief in orde te brengen vooraleer ze hun UGent account verliezen.