Op zoek naar educatief videomateriaal op het web?

4 May 2017 - 3:09pm

Het Archief voor Onderwijs

Het Archief voor Onderwijs is een beeldbank voor onderwijs die leerkrachten een waaier aan audiovisueel materiaal van de openbare omroep, de regionale omroepen en diverse cultuur- erfgoedinstellingen aanreikt. Met een aanbod geselecteerd door en voor leerkrachten én op maat van het onderwijs, staat het Archief voor Onderwijs garant voor educatief relevant materiaal dat vlot doorzoekbaar is en inzetbaar is in tal van lescontexten. Deze website is een realisatie van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA).

Gratis registratie

Alternatieven

1. Academia.nl is een database van het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid.
  2. Check123 is een website "that aims to help teachers and students find educational videos".
  3. eduOER portal is een Europees initiatief "designed for end-users to search and find openly licensed lecture recordings, webinars, training videos, audiovisual objects and visual animations".
  4. Khan Academy biedt oefeningen, instructievideo's en een gepersonaliseerd leerdashboard aan om leerlingen in staat te stellen in hun eigen tempo te studeren, binnen en buiten het klaslokaal.
  5. ...