Office Mix wordt geïntegreerd binnen PowerPoint 2016

26 Jan 2018 - 10:24am

Sinds 1 januari 2018 is het niet langer mogelijk om Office Mix te downloaden. Als u deze add-in voor PowerPoint reeds installeerde voor 1 januari 2018, dan kunt u deze functionaliteit nog gebruiken tot 1 mei 2018. Daarna zal Office Mix verdwijnen als invoegtoepassing van PowerPoint en opgaan in PowerPoint.

Via Office Mix is/was het onder meer mogelijk om:

  • schermopnames te maken (cfr. Camtasia)
  • een video te maken van je PowerPoint slides met gesproken uitleg
  • externe video of interactieve elementen (zoals een poll of quiz) toe te voegen aan je PowerPoint slides
  • ...

Gevolgen

Houd aub wel rekening de volgende toch wel vervelende neveneffecten:

  1. Als u Office Mix bestanden opsloeg in de cloud (via Office 365), dan dreigt u dit videomateriaal te verliezen na 1 mei 2018. Dit geldt natuurlijk niet voor Office Mix video's die lokaal of gewoon in een Minerva cursussite opgeslagen werden. We raden momenteel ook af om educatieve kennisclips te bewaren op Stream (deze functionaliteit binnen Office365 staat los van de streaming server van de UGent).
  2. De integratie van deze functionaliteiten gebeurt in eerste instantie enkel in de PowerPoint 2016 versie op Windows computers (en eventueel in de PowerPoint versie in Office365 afhankelijk van de UGent licentie met Microsoft).
  3. Alle informatie over Office Mix verdwijnt vanaf 1 mei 2018 van de website van Microsoft (https://mix.office.com/en-us/Education).

Meer details

Auteur:
fbruynin
Faculteit: