Nieuw bij het verwerken van Multiple Choice Examens (MCE)

26 Nov 2018 - 3:01pm

Het Curios team heeft 2 nieuwe mogelijkheden gelanceerd bij het verwerken van Multiple Choice Examens (MCE).

E-mail na digitalisering

Enerzijds worden examenformulieren tijdens het digitaliseringsproces voortaan automatisch gecontroleerd op:

• optische leesfouten, bv. een examenformulier met mogelijks meerdere antwoorden op een vraag met maar één juist antwoord
  • de vermelding van een stamnummer
  • de vermelding van een mogelijks fout ingegeven stamnummer
  • de vermelding van een uniek stamnummer (soms komt een stamnummer op meerdere formulieren voor omdat de student een nieuw examenformulier vroeg maar het oude niet werd verscheurd)
  • de vermelding van een permutatiecode
  • ...

De contactpersonen van het examen (die op het MCE-infoblad vermeld staan) ontvangen nog altijd een e-mail wanneer de examenformulieren zijn geüpload naar de Minerva cursussite (op basis van de examencode als identificatiesleutel), maar deze e-mail vermeldt voortaan ook de volgnummers van alle examenformulieren die bij het digitaliseringsproces problemen opleverden en controle vereisen van de lesgever.

Controle en verbeteringen in Curios module

Anderzijds kan de cursusbeheerder, op voorwaarde dat hij/zij in Curios ook taakbeheerder is van de MCE taak, voortaan de MCE formulieren van elke student op een eenvoudige manier controleren via de Curios module. Hij vergelijkt hiervoor het gedigitaliseerde examenformulier (aan de linkerkant) met het ingescande papieren examenformulier (aan de rechterkant) en kan indien nodig daarna verbeteringen aanbrengen op het gedigitaliseerde examenformulier via de "Bewerk-modus".