Moovly: (gratis) online tool voor animated video

24 Jan 2018 - 10:42am

Een aantal UGent lesgevers en studenten zijn reeds vertrouwd met Moovly. Dit is een (Gentse) online applicatie voor het maken van animated video. Wie een Moovly account aanmaakt met zijn/haar UGent e-mailadres (in plaats van met een persoonlijke account bij bv. Google), kan bovendien genieten van een gratis education licence!

Stel, je bent lesgever en wil eens iets anders proberen dan een statische Powerpoint presentatie? Dan kan je met Moovly bv. een video animeren met templates, tekst, afbeeldingen, foto's, muziek, geluiden, ... om de aandacht beter vast te houden, de opbouw van je verhaal te benadrukken, ... Moovly kan je daarnaast bijvoorbeeld ook inzetten om je cursus toe te lichten, een how-to video te maken, ... of om je studenten te vragen een creatieve opdracht in het kader van digital storytelling (journalistiek, marketing, ...) in te dienen.

Goed instructional design blijft altijd essentieel. Tips hierover vind je onder meer op onderwijstips.ugent.be of na het volgen van de 2daagse videotraining (bv. maken van een script).

Voorbeelden

Uitleg over ALS

Uitleg over vectoren

Wat biedt de gratis education licence?

• draait volledig online (browser)
  • toegang tot heel wat libraries met mediamateriaal
  • importeren van eigen media mogelijk (bv. eigen video's gemonteerd met Camtasia, de intro's in de huisstijl van je faculteit, ...)
  • delen van projecten mogelijk (co-creatie met andere lesgevers/studenten)
  • maakt HTML 5 content
  • projecten te downloaden in 480p SD kwaliteit
  • draait op Amazon servers binnen Europa
  • ...

Wie een hogere beeldresolutie verwacht en/of het Moovly watermerk en outro wil verbergen, kan een education pro licentie nemen.

Probeer het gerust uit en deel aub jullie ervaringen onderaan dit nieuwsbericht!