Live stream reuzenaronskelk boeit kijkers uit meer dan 100 landen

14 Jul 2015 - 8:31pm

Op 9 en 10 juli 2015 kreeg de Plantentuin heel wat bezoekers over de vloer. Maar ook online was er massaal veel belangstelling voor de bloei van de reuzenaronskelk. Onze live stream verwelkomde eind vorige week maar liefst 31016 unieke bezoekers uit meer dan 100 landen over de hele wereld! Met een piek van 930 simultane kijkers.

De Plantentuin opende gedurende 9 en 10 juli 2015 al vroeg de deuren om de bloeiende reuzenaronskelk te kunnen bewonderen, maar ook het team Multimedia van de directie ICT was van de partij. Gewapend met een Macbook pro, Wirecast software, externe toestellen voor het capteren van video (eventueel in combinatie met het PC beeld) en een centrale livestream opstelling (Wowza Streaming Engine) bestaande uit 2 servers streamden we maar liefst 16 TB data de online wereld in. De live stream kon namelijk gevolgd worden via een tijdelijke website www.aaron.UGent.be.

Het is trouwens altijd mogelijk om bij het Multimedia team materiaal te ontlenen om zelf een live stream op te zetten. Aarzel dus niet om ook uw event, les, ... live te streamen!

 

Vragen?

Contacteer het Multimedia team

Auteur:
krkeppen
Faculteit: