Kan ik mijn pointer ook toevoegen aan de lesopname?

14 Mar 2018 - 2:05pm

Stel, je geeft les met behulp van een presentatie (in PPT of PDF) en tijdens je les accentueer je geregeld bepaalde onderdelen van jouw slides met behulp van een pointer. Je schijnt dan met een laser naar het projectiescherm, maar de studenten die de lesopname achteraf of livestream bekijken zien jouw pointer niet op hun scherm. Wil je ook jouw pointer bewegingen opnemen? Lees dan zeker verder.

Oplossing

Prof. Alain Verstraete heeft goede ervaringen met de Logitech spotlight. Het is niet alleen een afstandsbediening om te navigeren doorheen je slides. Met de aanwijzer kan je ook bepaalde aandachtspunten vergroten (inzoomen), markeren (laser) of zelfs omcirkelen. Al deze handelingen zijn zichtbaar op het projectiescherm in de leszaal én in de opname/livestream van de les.

Prof. Alain Verstraete deelt wel graag 2 opmerkingen:

  • er is een kleine vertraging tussen de beweging van de hand en de beweging op het scherm (dit merk je vooral in het begin dat je werkt met de spotlight)
  • de gekleurde cirkel is iets minder helder is dan een laser, maar de kleur kan aangepast worden voor een groter contrast.

Hoe ziet bijvoorbeeld die gekleurde cirkel er dan uit in een lesopname? Dat merk je in deze korte testopname.

We danken graag prof. Alain Verstraete (FGE) voor de waardevolle tip!
Auteur:
fbruynin