Minerva update september 2017

22/09/2017

Op woensdag 20 september 2017 werd een update doorgevoerd aan onze Minerva leeromgeving.

Module Gewijzigde of nieuwe functionaliteit

Het is voortaan mogelijk om groepen gebruikers te exporteren en te importeren:

Ook Arteveldehogeschool implementeert digitalisering en robotisering binnen het onderwijsproces

21/09/2017

Op 20 september 2017 werd academiejaar 2017-2018 plechtig geopend aan de Arteveldehogeschool (lid van de AUGent). Digitalisering en robotisering stonden hierbij centraal op de campus Kantienberg. In onderstaand filmpje getuigen zowel docenten als onderwijsondersteuners over enkele succesvolle implementaties van digitalisering in het onderwijsproces.

Achtereenvolgens komen aan bod:

Hoe ken ik alleen opdrachten toe aan officiële studenten?

19/09/2017

In Minerva kan je via de module Puntenboek opdrachten aanmaken (bv. een werkstuk indienen via de module Dropbox). Daarbij is het mogelijk om aan te geven dat de opdracht bedoeld is voor "iedereen" of "een selectie van gebruikers en/of groepen". Het gebeurt al eens dat er medelesgevers of andere studenten (die niet officieel ingeschreven zijn voor je cursus) in de doelgroep van een opdracht belanden. Dit is vervelend bij de toekenning van punten en/of feedback, en helemaal onwenselijk als het peer review opdrachten betreft.

Vorig academiejaar nog student, nu medewerker geworden?

07/09/2017

Als u in academiejaar 2016-2017 nog student was maar ondertussen UGent medewerker bent geworden, dan bestaat de kans dat uw profiel in Minerva niet automatisch aangepast werd.

Gelieve dan te e-mailen naar minerva@ugent.be met vermelding van:

• deze verandering
  • uw voornaam en familienaam
  • uw stamnummer (als student)
  • uw personeelsnummer.

Wij passen uw profiel in Minerva dan zo snel mogelijk aan!

Oproep MOOC-projecten 2017 - deadline 31 oktober 2017

30/08/2017

De UGent wil meer zichtbaar worden op het terrein van online cursussen voor een ruim nationaal of internationaal publiek, de zogenaamde Massive Open Online Courses of MOOCs.

Om bottom-up initiatieven hieromtrent aan te moedigen, is voor een aantal pioniersprojecten financiële ondersteuning beschikbaar. Hiervoor worden twee oproepen gedaan, in 2017 en 2018. Er is ruimte voor twee projecten van maximaal 50.000 euro, en tien projecten van maximaal 10.000 euro.

Projectvoorstellen kunnen ingediend worden tot 31 oktober 2017.