Hoe ken ik alleen opdrachten toe aan studenten die officieel ingeschreven zijn voor mijn opleidingsonderdeel?

19 Sep 2017 - 11:53am

In Minerva kan je via de module Puntenboek opdrachten aanmaken (bv. een werkstuk indienen via de module Dropbox). Daarbij is het mogelijk om aan te geven dat de opdracht bedoeld is voor "iedereen" of "een selectie van gebruikers en/of groepen". Het gebeurt al eens dat er medelesgevers of andere studenten (die niet officieel ingeschreven zijn voor je cursus) in de doelgroep van een opdracht belanden. Dit is vervelend bij de toekenning van punten en/of feedback, en helemaal onwenselijk als het peer review opdrachten betreft.

Enkele tips

1. Selecteer bij de module Cursuseigenschappen de optie "Enkel studenten uit opleidingen verbonden aan deze cursus en medewerkers komen automatisch in de gebruikerslijst, andere studenten komen terecht in de aanvraaglijst ter goedkeuring". Zo komen alle studenten die puur uit nieuwsgierigheid intekenen in je cursussite al niet voor in de doelgroep van de opdracht.
  2. Raadpleeg de module Studentenlijst (voorbehouden voor de cursusbeheerders) en ken alleen opdrachten toe aan de studenten die voorkomen in de lijst "Officiële inschrijvingen" (gekoppeld aan Oasis). Dit houdt wel in dat je alle gebruikers manueel toevoegt aan de opdracht en daarna alle cursusbeheerders, medelesgevers en niet-officiële studenten (tenzij je tip 1 volgde en geen enkele student van de aanvraaglijst goedkeurde) uit de doelgroep van de opdracht haalt.
  3. Selecteer in de module Groepen de optie "Aanmaken/vullen van groepen per opleiding van de gebruiker" en ken alleen opdrachten toe aan al deze groepen. Deze groepen bevatten alleen officiële studenten en geen cursusbeheerders, medelesgevers en niet-officiële studenten. In het begin van het academiejaar ververs je deze optie "Aanmaken/vullen van groepen per opleiding van de gebruiker" best een aantal keer aangezien studenten zich ook nog kunnen inschrijven na de officiële start van het academiejaar.