Does Ghent University need MOOCs?

25 Oct 2016 - 1:35pm

Vrijdag 21 oktober 2016 gaf Prof. Stefaan Cottenier een seminarie met de ietwat provocerende titel "Does Ghent University need MOOCs?" binnen de vakgroep Toegepaste Materiaalwetenschappen (TW10). Hiermee wou Stefaan "enkele MOOC-strootjes in de groep wil gooien om te zien hoe een neutraal testpubliek daar op reageert" en de verwachtingen/opinies rond MOOCs in kaart te brengen aan de UGent.

Een MOOC is "een gratis online cursus die voor iedereen toegankelijk is. MOOCs werden ontwikkeld om studenten te bereiken die anders niet worden bereikt. Een MOOC geeft de lerende de kans om een cursus op eigen tempo en eigen manier te doorlopen, waarbij de lerende eveneens de vorderingen van de medestudenten kan beoordelen." (Bronhttp://www.onderwijstips.ugent.be/nl/tips/massive-open-online-courses-moocs/)

Sinds 1 oktober is Stefaan Cottenier het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van MOOCs binnen de afdeling Onderwijskwaliteitszorg en -innovatie (DOWA). Aarzel niet om Stefaan Cottenier te contacteren om idee├źn uit te wisselen rond deze Massive Open Online Courses.

Does Ghent University need MOOCs?

Graag jullie mening!