Curios vragenreeksen als feedbacktype in de module Puntenboek

18 Nov 2016 - 10:07am

Bij het aanmaken van een score-element (of opdracht) in de module Puntenboek heeft u voortaan de mogelijkheid om te kiezen voor één van de volgende 4 feedbacktypes:

1. geen feedback
  2. enkel tekstuele feedback
  3. enkel een Curios vragenreeks
  4. zowel een Curios vragenreeks als tekstuele feedback

Als u voorheen feedback wou geven over meerdere criteria (bv. inhoud, vorm, taalgebruik, ...), dan was u verplicht om voor elk criterium een aparte commentaar toe te voegen bij de ingediende of uitgevoerde opdracht van elke student.​ Sinds kort kunt u deze criteria inbouwen in een Curios vragenreeks (bv. via een matrix of likert schaal) en deze Curios vragenreeks gebruiken als feedbackinstrument.

Concreet voorbeeld

Als u een via Dropbox ingediende schrijfopdracht wilt beoordelen op inhoud, structuur, stijl, taalvorm, lay-out en/of referenties, dan kunt u hiervoor bijvoorbeeld de "kijkwijzer voor schrijfopdrachten" gebruiken. Deze kijkwijzer werd ontwikkeld door de collega's die werken rond Taalbegeleiding en -advies. Dit feedbackinstrument bestond vroeger alleen in PDF maar bestaat nu dus ook als Curios vragenreeks (185491).

Door deze vragenreeks te gebruiken als feedbacktype in de module Puntenboek kunt u voortaan gestructureerde feedback en/of scoring toepassen op uw schrijfopdrachten.

Hoe start je het feedbackformulier op?

Hoe selecteer ik de elementen die aanwezig zijn binnen de ingediende schrijfopdracht?