Gebruikers

Printvriendelijke pagina

De module "Gebruikers" is een van de belangrijkste administratieve tools voor de cursusbeheerder.

Overzicht

Welke gegevens kan ik raadplegen op de startpagina?

Via de startpagina krijgt u een overzicht van elke gebruiker die ingeschreven is op uw cursus- of infosite met:

  • een checkbox om:
    • de registratie van de geselecteerde gebruikers te annuleren
    • de geselecteerde gebruikers cursusbeheerder of gewone gebruiker te maken
  • een foto
  • de officiële code (stamnummer of personeelsnummer van de gebruiker)
  • de familienaam van elke gebruiker
  • de voornaam van elke gebruiker
  • de rol van elke gebruiker binnen de cursus- of infosite (bv. titularis, medelesgever, begeleider, student, medewerker, ...)
  • de groep(en) waartoe elke gebruiker eventueel behoort binnen de cursus
  • de status van elke gebruiker: cursusbeheerder of gewone gebruiker
  • of de gebruiker actief is binnen de cursus- of infosite (gebruikers die geen UGent account meer hebben worden automatisch uitgegrijsd)
  • de statistieken van elke gebruiker binnen de cursus- of infosite
  • enkele actie iconen:
    • een potloodje om de gegevens van elke gebruiker aan te vullen
    • een rood kruisje om de registratie van een gebruiker te annuleren.

Welke gegevens kan ik aanvullen op het gedetailleerde gebruikersprofiel?

Als u klikt op het potloodje op de startpagina, dan kunt u de volgende gegevens aanvullen voor deze gebruiker:

  • rol (facultatief): bv. student, titularis, medelesgever, assistent, begeleider van groep x, lid van groep y, ...
  • status in de cursus: cursusbeheerder of of gewone gebruiker

Als u klikt op de naam van een gebruiker op de startpagina, dan kunt u ook bovenstaande gegevens aanvullen door te klikken op de link "Gebruiker aanpassen".

Hoe exporteer ik een gebruikersoverzicht naar Excel?

Alvorens een gebruikerslijst te exporteren, kunt u binnen de volledige lijst nog:

  • zoeken naar specifieke gebruikers
  • filteren op statuut (cursusbeheerder of gebruiker), groep, voornaam en/of familienaam

Links bovenaan de gebruikerslijst staan er 3 actielinks:

  1. om een fotogalerij van alle gebruikers te raadplegen
  2. om de data van gebruikers te exporteren als CSV-bestand (officiële code, voornaam, familienaam, e-mailadres, rol en groepen)
  3. om de data van gebruikers te exporteren als XLS-bestand (officiële code, voornaam, familienaam, e-mailadres en rol)

Daarna kunt u de gedownloade CSV- en XLS-bestanden openen in Excel.

Hoe geef ik medewerkers de status van cursusbeheerder?

  1. De cursusbeheerder maakt de cursus aan via "Aanbod".
  2. De medewerker schrijft zich in voor uw cursus via "Aanbod" (en verschijnt daardoor als student in de gebruikerslijst van de cursussite).
  3. De cursusbeheerder:
    • gaat naar de module "Gebruikers"
    • klikt op het potlood icoon naast de naam van de assistent/collega
    • selecteert "cursusbeheerder" in de uitschuiflijst bij "status in de cursus" uit te vouwen
    • verduidelijkt (facultatief) de rol van deze medewerker (bv. titularis, medelesgever, begeleider, (praktijk)assistent, medewerker, ...)
    • drukt op de knop "Ok".

Hoe behandel ik aanvragen tot inschrijvingen?

Als u via de module Cursuseigenschappen aangaf dat gebruikers eerst terechtkomen in een aanvraaglijst en pas toegelaten worden na goedkeuring van één van de cursusbeheerders, dan verschijnt bij elke nieuwe aanvraag tot registratie op de startpagina van uw cursussite de melding "Er staan gebruikers in de aanvraaglijst. Ga naar: Aanvragen tot toegang verwerken".

Als u klikt op de link "Aanvragen tot toegang verwerken", dan opent de module Gebruikers en kunt u via de actieknoppen de aanvraag tot inschrijving goedkeuren of weigeren.

Hoe kan ik de foto's van de gebruikers ook zichtbaar maken voor de andere gebruikers van mijn cursussite?

Via de tab Specifieke eigenschappen van de module Cursuseigenschappen kunt u kiezen of foto's van gebruikers alleen zichtbaar mogen zijn voor de cursusbeheerder of ook voor de andere gebruikers. Uiteraard zijn foto's pas zichtbaar op voorwaarde dat de gebruiker al een foto heeft opgeladen via "Mijn profiel" in de hoofding...