Hoe kan ik een kennisclip toevoegen aan de module Documenten binnen Minerva?

Voordelen

Streaming video heeft enkele belangrijke voordelen:

1. Streaming video telt niet mee voor uw cursusquotum. Elke cursussite krijgt namelijk automatisch een maximale opslagcapaciteit van 800 MB. Als u zelfgemaakte kennisclips of instructievideo's als bestand in plaats van als video toevoegt aan uw cursussite, dan zal u snel het maximale cursusquotum bereiken. Als u onderstaande procedure volgt, dan worden deze bestanden eerst doorgestuurd naar de streaming video server en daarna ziet u in de module Documenten een link naar deze streaming videobestanden (uitgedrukt in x aantal uur, minuten en seconden in plaats van megabytes).
  2. De student kan streaming video meteen bekijken in een browser (in tegenstelling tot mp4 bestanden die eerst lokaal gedownload worden).
  3. De student gebruikt alleen bandbreedte voor het deel van de streaming video dat effectief bekeken wordt (in tegenstelling tot mp4 bestanden die eerst volledig gedownload worden).
  4. De cursusbeheerder kan extra statistieken raadplegen over wie de streaming video heeft bekeken, hoe lang, welke delen er meest bekeken worden, ...
  5. De cursusbeheerder kan streaming video's makkelijk embedden:
  6. De cursusbeheerder kan streaming video's downloadbaar maken (optioneel).

Om een kennisclip toe te voegen aan de module Documenten, handelt u als volgt:

1. Selecteer de module “Documenten”.
  2. Selecteer “Materiaal toevoegen (nieuw of bestaand)”.
  3. Selecteer “Nieuwe video uploaden”.

Opgelet: Kies hier dus de optie "Nieuwe video uploaden" in plaats van "Document uploaden"!
  4. Vul alle verplichte karakteristieken (titel, auteur, uitgever, onderwerp en omschrijving) in en bevestig met de knop "Volgende stap".
    Deze karakteristieken zijn niet alleen belangrijk als metadata, maar dienen ook om uw video later gemakkelijker terug te vinden als u deze bestaande video wilt toevoegen aan uw eventuele andere sites.
  5. Stel de publicatie-opties in en bevestig met de knop "Volgende stap".
    • publicatierechten:
      • als u kiest voor "Ik alleen mag deze video publiceren", dan kunt u alleen deze video integreren in (al) uw cursussite(s)
      • als u kiest voor "Iedereen kan deze video publiceren", dan kunnen ook andere lesgevers uw video integreren in hun Minerva cursussites én de video zelfs beschikbaar maken op publieke website (via de embed code)
    • licentie:
      • "Wettelijk bepaalde auteursrechten volgens Belgisch recht"
      • "Creative Commons licentie" (zie http://creativecommons.org)
      • "Andere licentie" opent een tekstvak om zelf een licentie te omschrijven
    • downloadbaar:
      • als u deze optie aanvinkt, dan kan elke gebruiker van uw site deze video als mp4-bestand downloaden en er ook offline op zijn eigen toestel naar kijken
    • andere applicaties:
      • als u deze video ook wilt gebruiken binnen andere applicaties (Curios, portaal, skillslab en/of Zephyr), dan verplaatst u deze applicatie(s) naar het rechtervenster.
  6. Selecteer het videobestand
    • Lees de gebruiksvoorwaarden
    • Vink het vakje naast "Accepteer bovenstaande voorwaarden" aan wanneer u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden
    • Selecteer het videobestand op uw lokale schijf en bevestig uw keuze met "Openen"
  7. Voeg de video toe via de knop "Ok".

Resultaat: De kennisclip wordt automatisch omgezet naar een streaming formaat en in de map “Documenten” geplaatst.