Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Hoe maak ik aantekeningen op mijn slides tijdens de les?

Stel, je geeft les met behulp van een presentatie (in PPT of PDF). En af en toe wil je tijdens de les jouw slides wat aanvullen met tekst, markeringen of een tekening (bv. grafiek, XY-as, ...). Of een redenering opbouwen vanop een digitaal witbord. Meer zelfs, je wil daarbij ook graag vrij rondlopen met je toestel (tussen de studenten). En activeren door hen regelmatig zelfs het scherm te geven, maar steeds op een manier zodat alle andere studenten in de leszaal op het projectiescherm alle schermaanvullingen kunnen blijven volgen. Lees dan zeker verder.

Nederlands

Praktijkvoorbeeld: cursus Relatie- en Gezinstherapie experimenteert met flipped classroom

Tijdens het 2e semester van academiejaar 2015-2016 experimenteerde prof. Ann Buysse voor het opleidingsonderdeel Relatie- en gezinstherapie met 5 flipped classroom lessen.

Dit gebeurde in samenspraak met Kris Erauw (de onderwijsinnovatiemedewerker aan de faculteit PPW), Charlotte Pylyser (de projectmedewerkster voor het uitwerken van de leerpaden) en Krista Vanderstraeten (de praktijkassistente die zorgde voor 2 casussen uit haar eigen praktijk om hypotheses op te oefenen).

Nederlands