ICTO

De nieuwe Minerva heet Ufora

Ufora wordt de nieuwe naam van de vervanger van Minerva. De nieuwe leeromgeving, gebaseerd op het product Brightspace van leverancier D2L, zal vanaf september 2018 stelselmatig aan de UGent geïmplementeerd worden. Concreet gaan de komende maanden pilootgroepen aan de slag met het gekozen systeem om het verder vorm te geven. Vanaf de start van het academiejaar 2019-2020 stapt de ganse UGent dan volledig over naar de nieuwe leeromgeving.

Nederlands

Welke methodieken en tools gebruiken Nederlandse onderwijsinstellingen bij het inrichten van blended onderwijs?

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, en de SIG blended learning hebben onderzocht welke methodieken en tools Nederlandse onderwijsinstellingen gebruiken bij het inrichten van blended onderwijs. 

In onderstaande infographic vind je naast een overzicht van de meest gebruikte methodieken en tools ook tips en quotes.

Nederlands

Infosessie: ontleenbare multimedia aan de UGent

Op vrijdag 2 maart 2018 gaf Frédéric Bruynings een infosessie over ontleenbare multimedia bij DICT. Doelgroep was de UGent community die MOOCs willen ontwikkelen. Zowel DICT als DOWA ontlenen namelijk (gratis) heel wat media voor de creatie van videomateriaal in het kader van blended learning en MOOCs.

We delen graag de slides met de hele UGent community.

Presentatie

Nederlands

Impact van overschakeling naar HTTPS in Minerva

Om de vertrouwelijkheid en de integriteit van de gegevens tussen uw computer en Minerva te beschermen, is de leeromgeving Minerva recent overgeschakeld op HTTPS. Maar omdat de meeste browsers niet toelaten dat onversleutelde inhoud (HTTP) in een versleutelde (HTTPS) pagina wordt weergegeven, kunnen HTTP links vanuit Minerva niet meer weergegeven worden.

Problemen met links?

Scenario 1: Ik heb een link naar een externe webpagina in HTTPS toegevoegd in de module Links en heb deze link toegevoegd als nieuwe stap in een leerpad.

Nederlands

Infosessie: Blended learning (FGE)

Op vrijdag 19 januari gaf Frédéric Bruynings, het aanspreekpunt voor blended learning binnen de afdeling Onderwijstechnologie (UGent), een infosessie aan de nieuw op te richten vakgroep Diagnostische wetenschappen van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. We delen graag de slides met de hele UGent community.

Nederlands

10 tips for better blends

Overview

  1. Don’t jump to solutions – start with a sound analysis
  2. Try to stop the subject expert and the client dictating the solution
  3. Focus on performance, not knowledge
  4. Don’t overdo the self-study
  5. Build in lots of opportunities to practise new skills
  6. Use guided discovery to get across the big ideas
  7. Keep a balance between the synchronous and asynchronous
  8. Keep all ideas about technology out of your mind until you’ve fixed on a suitable method
English

Een UGent Talk gebruiken in je les? Dat kan!

Zondag 8 oktober 2017 vierden we Iedereen UGent! Eén van de vele activiteiten waren de UGent Talks, een knipoog naar de beroemde TED Talks. In twee sessies van anderhalf uur kon je je verbazen over een dozijn boeiende ideeën gebracht door bekende en minder bekende UGent'ers.

Sprekers

De opname van blok 1 is hier raadpleegbaar en omvat de UGent Talks van:

Nederlands