ICTO

Mijn 10 belangrijkste tips rond blended learning

Na 4 jaar ervaring met blended learning aan de UGent sta ik graag even stil bij mijn persoonlijke top 10 van tips rond blended learning.
Frédéric Bruynings

1. Focus op verdiepende leeractiviteiten tijdens contactmomenten

Bij blended learning worden studenten in het online gedeelte uitgedaagd om de leerstof op eigen toestel, tijd, plaats en tempo aan te leren. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor verdiepende discussies, oefeningen, ... om deze kennis en vaardigheden actief te verwerken en toe te passen tijdens de contactmomenten.

Nederlands

Op zoek naar live streaming kanalen van lessen?

Op woensdag 24 oktober 2018 hebben we alle streaming kanalen op een uniforme manier toegevoegd onder de pagina "Live streaming". Een beperkt aantal kanalen is hierdoor niet meer beschikbaar op het oude internetadres.

Overzicht streaming kanalen

Je zal altijd moeten inloggen op de ICTO site (met CAS) om dit vernieuwde overzicht te raadplegen omdat deze pagina niet toegankelijk mag zijn voor externen.

Nederlands

Hoe kan ik mijn Minerva gebruikersprofiel laten aanpassen?

Ik was vorig academiejaar nog UGent student maar ben ondertussen UGent medewerker geworden

Dan bestaat inderdaad de kans dat uw gebruikersprofiel in Minerva niet automatisch aangepast werd...

Gelieve te e-mailen naar minerva@ugent.be met vermelding van:

  • deze verandering
  • uw voornaam en familienaam
  • uw stamnummer (als student)
  • uw personeelsnummer.

Onze helpdesk past uw profiel in Minerva dan zo snel mogelijk aan!

Nederlands

Overgang naar academiejaar 2018-2019

De overgang naar het volgende academiejaar verloopt zoals elk jaar stapsgewijs.

Woensdag 27 juni 2018

Vanaf 27 juni kunnen lesgevers starten met het aanmaken van Minerva cursussen voor het nieuwe academiejaar 2018-2019. Om deze nieuwe cursussites te vullen, kunt u starten vanaf nul of cursusinhoud kopiëren vanuit de cursussite van het academiejaar 2017-2018.

Maandag 9 juli tot vrijdag 13 juli 2018

Nederlands

Infosessie: ontleenbare multimedia aan de UGent

Op vrijdag 2 maart 2018 gaf Frédéric Bruynings een infosessie over ontleenbare multimedia bij DICT. Doelgroep was de UGent community die MOOCs willen ontwikkelen. Zowel DICT als DOWA ontlenen namelijk (gratis) heel wat media voor de creatie van videomateriaal in het kader van blended learning en MOOCs.

We delen graag de slides met de hele UGent community.

Presentatie

Nederlands

Impact van overschakeling naar HTTPS in Minerva

Om de vertrouwelijkheid en de integriteit van de gegevens tussen uw computer en Minerva te beschermen, is de leeromgeving Minerva recent overgeschakeld op HTTPS. Maar omdat de meeste browsers niet toelaten dat onversleutelde inhoud (HTTP) in een versleutelde (HTTPS) pagina wordt weergegeven, kunnen HTTP links vanuit Minerva niet meer weergegeven worden.

Problemen met links?

Scenario 1: Ik heb een link naar een externe webpagina in HTTPS toegevoegd in de module Links en heb deze link toegevoegd als nieuwe stap in een leerpad.

Nederlands

Moovly: (gratis) online tool voor animated video

Een aantal UGent lesgevers en studenten zijn reeds vertrouwd met Moovly, een (Gentse) online applicatie voor het maken van animated video.

Stel, je bent lesgever en wil eens iets anders proberen dan een statische Powerpoint presentatie? Dan kan je met Moovly bv. een video animeren om de aandacht beter vast te houden, de opbouw van je verhaal te benadrukken, je cursus toe te lichten, een videohandleiding te maken, ... of zelfs je studenten een creatieve opdracht geven in het kader van digital storytelling (journalistiek, marketing, ...).

Nederlands