Digitale borden

Printvriendelijke pagina

Digitale borden of presentatieschermen bieden de mogelijkheid om de interactie te bevorderen tussen lesgever, student en lesonderwerp. Een ander voordeel is de mogelijkheid om al uw aantekeningen tijdens de les op te slaan en beschikbaar te stellen op Minerva. Dit kunnen aantekeningen zijn bovenop uw lesmateriaal in Powerpoint of vertrekkende vanaf een leeg bord/scherm/slide/blad.

SMART Board interactive whiteboard + SMART Podium interactive pen displayKortom, misschien wel een perfect digitaal alternatief voor uw krijtbord of overheadprojector?

Technische ondersteuning

DICT:

  • rust alle teleclassing ruimtes automatisch uit met een Smart Podium
  • biedt Smart Podium toestellen aan als ontleenbaar materiaal
  • helpt bij het plaatsen van smartboards in leszalen en auditoria. Waar meerdere faculteiten hoorcolleges organiseren, kan hiervoor in bepaalde gevallen zelfs financieel worden bijgesprongen. Contacteer het team Multimedia voor meer details.

Als u een Smart Podium wilt testen, dan kunt u ook een toestel ontlenen bij de afdeling Onderwijskwaliteitszorg.

Als u wilt weten of er Smartboards en/of Smart Podium toestellen beschikbaar zijn aan uw faculteit, dan raadpleegt u best de onderwijstip "Waar vind ik digitale borden en smartpodia aan de UGent?".

Didactische ondersteuning

De afdeling Onderwijskwaliteitszorg organiseert regelmatig een basistraining Smartboard - Smartpodium. Deze training:

  • staat open voor leden van het zelfstandig academisch personeel, doctor-assistenten, doctor wetenschappelijk medewerkers en FWO-postdocs
  • wil een korte kennismaking met de basistechnieken en de mogelijkheden van het Smartboard en het Smart Podium aanbieden.

Daarnaast raden we de onderwijstip Smartboard aan voor een beschrijving van dit interactief elektronisch bord, de pedagogische waarde ervan en enkele aandachtspunten bij het gebruik ervan (zowel bij de voorbereiding van uw les als tijdens de les).

Vragen

Contacteer jan.velghe@ugent.be bij vragen of problemen rond het gebruik van een Smartboard of Smart Podium.